رئیس سازمان فن آوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری همدان خبر داد:
بزرگنمایی:
شهر هوشمند دارای چارچوبی مدون است که می تواند در حوزه ها مختلف شهری همچون: اقتصاد هوشمند، حمل و نقل هوشمند، شهروند هوشمند، محیط زیست هوشمند، حاکمیت هوشمند و زندگی هوشمند ورود نموده واین امر می تواند موجب توسعه و پیشرفت متوازن شهر شود.
رئیس سازمان فن آوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری همدان با اشاره به هوشمند سازی شهرها، مطرح کرد: شهر هوشمند دارای چارچوبی مدون است که می تواند در حوزه ها مختلف شهری همچون: اقتصاد هوشمند، حمل و نقل هوشمند، شهروند هوشمند، محیط زیست هوشمند، حاکمیت هوشمند و زندگی هوشمند ورود نموده واین امر می تواند موجب توسعه و پیشرفت متوازن شهر شود.
سیامک سلیمی با بیان اینکه بر اساس نظریه های مدرن شهر هوشمند باید دارای زیر ساخت، اپلیکیشنهای هوشمند و مشارکت فعال کاربران باشد،خاطر نشان کرد: در همین راستا باید زیرساختهایی فراهم گردد که مورد نیاز مردم شهر بوده و بتوانند از آن استفاده کنند.
وی با بیان اینکه یکی از ارکان هوشمند سازی برقراری ارتباطات امن با مجموعه های مرتبط همچون ارتباط بین مناطق چهارگانه و تمامی سازمانها و معاونت ها است، از پروژه فیبر نوری نام برد که ارتباطی 80 نقطه ای را فراهم خواهد نمود.
وی اظهار کرد: این 80 نقطه شامل ساختمان،چراغ های راهنمایی و رانندگی،دوربین های کنترلی و غیره است.
سلیمی با بیان اینکه لازم است ارتباطات هوشمند را در همدان با توجه به زیر ساخت و ظرفیت این شهر افزایش و گسترش دهیم،عنوان کرد: لازم است با گسترش خدمات نرم افزاری ، زیرساختهای سخت افزاری نیز به تناسب گسترش یابند و برای این منظور طرح بزرگ مرکز داده ثانویه در حال اجراست .
وی با اشاره به توسعه ذخیره اطلاعات شهری عنوان کرد: شیب ذخیره سازی در ابتدا صعودی و سپس از یک الگوی خطی با شیب ملایم پیروی خواهد نمود.
سلیمی با اشاره به اجرای طرح سامانه مکاتبات الکترونیکی بیان کرد: در این راستا سال گذشته با اجرای این طرح بیش از 12 میلیارد تومان در مصرف کاغذ صرفه جویی شد.
وی در ادامه افزود: هم چنین با اجرای این طرح بالغ بر 9میلیارد تومان در هزینه زمان مفید نیروهای انسانی صرفه جویی حاصل گردید.
سلیمی با اشاره به سامانه شهاب،تصریح کرد: این سامانه سهم بسزایی در راستای نیل به سوی شفاف سازی عملکرد شهرداری دارا بوده و در دسترس تمامی شهروندان میباشد.
وی با بیان اینکه همدان جزو معدود شهرهای دارای سامانه اطلاعات مکانی ( SD ) در کشور است،عنوان کرد: شهرداری همدان از نظر کیفیت اجرای این طرح با شهرداری تهران که سابقه چندین ساله دارد برابری و رقابت می کند.
رئیس سازمان فن آوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری همدان با بیان اینکه با اجرای سامانه بارگذاری بالغ بر 218 لایه شهری انجام شده است،گفت: از این تعداد 16لایه آن در اختیار عموم مردم همدان قرار گرفته است و با تکمیل دیگر لایه ها و انتشار بر روی اینترنت ظرفیت بسیار بالایی برای تمامی محققین و پژوهشگران و عموم مردم در استفاده از این اطلاعات فراهم می آید.
سلیمی اشاره نمود: یکی دیگر از پروژه هایی که تاثیر زیادی بر چشم انداز آتی فنآوری خواهد داشت، طرح جامع فن آوری اطلاعات شهرداری است که اکنون مراحل پایانی فاز 3 خود را میگذراند و در پایان پروژه، طرحی جامع شامل مسیر رسیدن به وضع مطلوب در شهرداری را با در نظر گرفتن افقهای فن آورانه خواهیم داشت.
وی در پایان ضمن تشکر از تمامی همکاران سازمان فاوا در واحدهای نرم افزار ، شبکه و زیرساخت، وب و پرتال ، طراحی و توسعه ، اداری – مالی و روابط عمومی بیان داشت:
سامانه های متعدد نرم افزاری در حال حاضر در جای جای شهرداری همدان جهت ارائه خدمات به شهروندان طراحی و پیاده سازی گردیده اند و سازمان فاوا بصورت شبانه روزی تمام تلاش خود را در ارایه هرچه بهتر خدمات به مجموعه شهرداری و شهروندان بکار میبندد.
www.hamedan.ir
www.sdi.hamedan.ir
www.shahab.hamedan.ir
خبرنگار: سمیه اعظمی