بزرگنمایی:
معاون امور اجتماعی بهزیستی استان همدان از شناسایی و ساماندهی ۶۰ کودک کار در همدان ظی ۶ ماهه سال جاری خبر داد.
به گزارش همدان خبر، کودکان بدسرپرست و بی سرپرست طیف گستردهای را در کشور شامل میشوند و این گروهها از دو منظر حقوقی و منابع اجتماعی و خدماتی که باید به آنها ارائه شود قابل بحث و بررسی هستند.
لایحه جدید حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان گام بزرگی در سیاستگذاری و قانونگذاری در خصوص کودکان در معرض آسیب بود، این لایحه با رویکرد اجتماعی توسط قوه قضاییه ارائه شد و براساس قانون حمایت از کودکان بی سرپرست و بدسرپرست و آیین نامه اجرایی، این کودکان میتوانند با حکم قضایی از حمایتهای سازمان بهزیستی که در قانون بر آن تاکید شده، استفاده کنند.
در همدان نیز کودکان بی سپرست، بدسرپرست و کودکان کاری داریم که نیاز به حمایت و نگهداری در مراکز حمایتی دارند؛ چندی پیش رضا افشاری رئیس بهزیستی شهرستان همدان از نگهداری 168 کودک سه تا 18 سال بی سرپرست و بدسرپرست در 14 خانه کودکان بی سرپرست و بدسرپرست سخن گفته بود که کودکان دختر و پسر سه تا 6 سال در یک مرکز و کودکان 6 تا 12 سال و 12 تا 18 ساله دختر و پسر به صورت تفکیک شده در خانههای کودکان و نوجوانان نگهداری میشوند.
اما دغدغه نگهداری این کودکان با توجه به شرایط موجود کمی بیش از گذشته شده و به این منظور با معاون امور اجتماعی بهزیستی استان همدان گفتوگو کردیم.
زهره بختیاری در گفتوگو با خبرنگار ما با اشاره به فعالیت 13 مرکز غیر دولتی نگهداری کودکان بد سرپرست و بیسرپرست در استان با نگهداری از طیفهای سنی مختلف، اظهار کرد: کودکان سه تا 6 سال در مراکز بدون تفکیک جنسیتی و در مراکز بالای 6 سال با تفکیک جنسیتی نگهداری میشوند.
وی به فعال بودن مرکز دولتی شیرخواگاه کودکان تا سن سه سال و مقدمات واگذاری آن به بخش خصوصی اشاره کرد و گفت: مراکز نگهداری کودکان خیریهای بوده و به صورت هیأت امنایی اداره میشوند.
معاون امور اجتماعی بهزیستی استان همدان بیان کرد: ورودی این مراکز کودکان بدسرپرست و 90 درصد موارد مربوط به آسیبهای اجتماعی بوده و درصد کمتری از ورودیها مربوط به کودکان بیهویت ارجاعی به بهزیستی هستند.
وی موضوع ارجاع این کودکان به بهزیستی را از طریق مقام قضایی دانست و افزود: بررسیهای قانونی حقوقی از طریق مراجع قضایی انجام میشود و بررسی بحثهای تخصصی در موضوع صلاحیت والدین در نگهداری کودکان به عهده بهزیستی است چراکه اولویت اکید این است کودک در خانواده باشد.
بختیاری با تأکید بر اینکه حتی برای یک روز هم ترجیح میدهیم کودک در محیط خانه و خانواده باشد، تصریح کرد: ترجیح این است کودک در خانواده و یا به صورت فرزندخوانده باشد که البته بررسیها در فرزندخواندگی باید به صورت تخصصی، روانشناسی و مددکاری انجام شود که در این موارد کودک یا بدون هویت بوده و یا اینکه والدین صلاحیت نداشته باشند.
وی با بیان اینکه در مسائلی همچون کودک آزاری، همسر آزاری و مواردی از اینگونه آسیبها، اورژانس اجتماعی 123 ورود میکند، ادامه داد: گاهی مداخله باید آنی باشد اما یک معبر مهم است؛ فعالیت خودروی سیار بهزیستی برای رصد آسیبها به صورت شیفتبندی در محلات پر آسیب و با استقرار انجام و با شناسایی آسیبهای منطقه در صورت تشخیص در معرض آسیب بودن کودک و یا مواردی از این دست مداخله میکند.
معاون امور اجتماعی بهزیستی استان همدان خاطرنشان کرد: در همدان کودک خیابان بسیار کم داریم و بیشتر بحث کودکان کار مطرح است؛ کودک خیابان معمولاً کودک فاقد خانواده و محل زندگی است اما در همدان غالباً کودک کار داریم و برای این کودکان بحث جذب و حمایت و نه جمعآوری با نگاه ابزاری را داریم.
وی با تدکید بر اینکه برای کودکان کار نیز احتمال آسیبهایی وجود دارد اما کودک خیابان محسوب نمیشوند، یادآور شد: در همدان اکثریت مطلق کودکان کار هستند و طی 6 ماهه اول امسال حدود 60 کودک کار در همدان شناسایی و ساماندهی شد و با توجه به نبود کودکان خیابانی مرکز اقامتی نیز در این خصوص نداریم.
بختیاری با بیان اینکه در صورت رد صلاحیت خانواده در پروسه تخصصی بهزیستی و عدم شناسایی منابع حمایتی دیگری برای آنها، این کودکان به مراکز نگهداری ارجاع میشوند،اظهار کرد: گاهی در صورت شناسایی منابع حمایتی دیگر همچون دایی، عمو و... برای کودکان بدسرپرست میتوانیم برای نگهداری کودک امداد ماهانه به این افراد ارائه دهیم که کودک در خانواده بماند.
وی در خصوص خلاءهای قانونی در این حوزه گفت: مقداری بحثهای مرتبط با پیمان نامه حقوق کودک را داریم، در بحثهای مرتبط با ولایت قهری کودک مقداری گیر داریم، بحثهای مرتبط با حضانت و مسائلی از این دست مشکل وجود دارد که در قانون جدید حمایت از کودکان و نوجوانان مقداری از این مشکلات رفع و برخی خلاءها را برطرف کرده است.
معاون امور اجتماعی بهزیستی استان همدان بیان کرد: یکسری تغییرات روبه جلو در قانون جدید بوده اما بحث ولایت قهری پدر بر کودک یا بحثها مرتبط با حضانت کودک همچنان مشکلاتی داریم و مشکلات در بحث قانون بوده و مربوط به یک شهر و یا استان نیست.
انتهای پیام/