خبرگزاری ـ همدان؛ از معجزات امام حسین(ع) در طول 1400 سال گذشته همین بس که همواره انسانها به عشق او حماسهها و اتفاقهای بیمثالی رقم زدند. هر سال که اربعین فرامیرسد، عشق حسینی چنان میجوشد که از درون آن اتفاق خاص و نو رخ میدهد که شگفتی انسانها را برمیانگیزد.
سال گذشته وقتی قیمت کالاها سر به فلک کشید باز هم پیادهروی اربعین با شور و شوق همیشگی برگزار شد و یکی از بزرگترین گردهماییهای حسینی رقم خورد، امسال نیز خالی از این اتفاقات قشنگ نیست، زمانی که جمعی از بانوان پنج شهرستان استان تصمیم گرفتند موکبی مستقل برای بانوان زائر برپا کنند و نذورات عاشقان حسین سرازیر شد تا این نیت الهی به ثمر بنشیند.
وقتی از ایجاد چنین موکبی مطلع میشوم، بلافاصله با مسؤول آن تماس میگیرم برای مصاحبه حضوری، با صدای لرزان میگوید «راه افتادهاند سمت کربلا» و بعد بغضش میترکد، من هم اشک امانم نمیدهد، خودم را کنترل میکنم تا سوالاتم را بپرسم، به ناچار مصاحبه تلفنی انجام میشود، زمانی که از جزئیات برپایی موکب میگوید به سختی حرف میزند؛ بغض گلویش را گرفته، صدایش با نوای نوحهای که بلند است، گره میخورد، صدای نوحه را کم میکند و خودش بلندتر حرف میزند؛ گویا نزدیک مرز است، نمیدانم چرا بیم آن دارم مکالمه قطع شود، بنابراین از او میخواهم خودش را معرفی کند و برود سر اصل مطلب، اسمش «اکرم حیدری» است و نام موکبی که قرار است در زمین کربلا عَلَم شود «حضرت رقیه(س)».
این موکب علاوه بر تامین غذا و اسکان زائران و به امور فرهنگی نیز میپردازد، متولیان این موکب همانطور که در ادامه میخوانیم نهجالبلاغهخوانی و ترویج مهدویت را نیز در دستور کار قرار دادند تا شعور حسینی را در کنار شور بیمثال حسینی رشد دهند و آن را فریاد زنند، در این راستا 40 خادم بانو در موکب حضرت رقیه(س) با این نیت راهی سرزمین شور و حماسه میشوند.
برپایی موکب بانوان همدانی در کربلا
مسؤول موکب خانم حضرت رقیه(س) میگوید: امسال برای نخستین بار با همکاری پنج شهرستان نهاوند، تویسرکان، اسدآباد، بهار و همدان بنا شد موکب ویژه بانوان که به تنهایی به زیارت امام حسین(ع) سفر میکنند برپا شود تا در کربلا دغدغه اسکان نداشته باشند.
حیدری با بیان اینکه این اقدام در سالهای آینده گستردهتر خواهد شد ادامه میدهد: از آنجا که ایجاد موکب مستقل زمانبر بود امسال در کنار موکب «سیدالشهدا(ع) موقعیت سردار همدانی» در کربلا موکب خانم حضرت رقیه(س) با حضور 25 خادم فرهنگی و 15 خادم خدمتگزار برپا میشود که فعالیتهای فرهنگی آن پررنگتر است.
وی اضافه میکند: اقدامات فرهنگی از جمله اکران فیلم، بیان مسأله مهدویت، مطالعه نهجالبلاغه، قرائت قرآن، میز کتاب، گروههای توجیهی امر به معروف و نهی از منکر با حضور دو مبلغ از قم به مدت 18 روز در این موکب انجام میشود.
اقدامات فرهنگی مانند اکران فیلم، تشریح مهدویت، مطالعه نهجالبلاغه، قرائت قرآن، میز کتاب، گروههای توجیهی امر به معروف و نهی از منکر با حضور دو مبلغ از قم در این موکب انجام میشود
مسؤول موکب خانم حضرت رقیه(س) با اشاره به اینکه برای نخستین سال است به عنوان خادم موکب انجام وظیفه میکنیم ادامه میدهد: در سالهای گذشته بانوان وقتی به کربلا میرسیدند، موکبها ویژه آنها بسیار کم بود بنابراین با کمک امام حسین(ع) و حضرت رقیه(س) این موکب برای رفاه زائران بانو راهاندازی شد.
نذورات گسترده مردم برای برپایی موکب حضرت رقیه(س)
وی با بیان اینکه توفیق خدمت به زائران اربعین اتفاقی بزرگ است گفت: شور و حال خاصی بین 40 خادم این موکب که روانه کربلا شدند وجود دارد به طوری برای خدمت به زائران حسینی سر از پا نمیشناسند.
حیدری با تأکید بر اینکه به محض اطلاع مردم فهیم استان از اقدام برای اسکان بانوان در کربلا جمع
مردم که فهمیدند قرار است موکب بانوان راهاندازی شود کمک کردند از ارائه وسایل به صورت امانی تا پول نقد
وسیعی مشارکت کردند اظهار کرد: برخی به صورت امانی وسایل مورد نیاز را اختیار موکب قرار دادند و برخی نیز به صورت نقدی به ما کمک کردند تا این موکب برپا شود.
وی با بیان اینکه باید از حضور گسترده مردم استان در مراسمهای مذهبی تقدیر کرد افزود: مردم واقعاً به امام حسین(ع) عشق میورزند و هرکاری از دستشان برآید انجام میدهند تا این راهپیمایی بزرگ جهانی به خوبی برگزار شود.
ماهیت موکب حضرت رقیه(س) فرهنگی است
مسؤول موکب خانم حضرت رقیه(س) با اشاره به اینکه در کنار شور حسینی به شعور حسینی نیز نیاز داریم تصریح کرد: فلسفه قیام امام حسین(ع) فرهنگی است از همین رو ماهیت موکب خانم رقیه(س) نیز فرهنگی تعریف شده تا گامی در راستای ترویج فرهنگ عاشورا برداشته شود.
موکب حضرت رقیه(س) منادی فعالیت فرهنگی ویژه بانوان در کربلای معلی
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان همدان نیز با بیان اینکه موکب حضرت رقیه(س) نخستین موکب بانوان در استان است ادامه داد: در عراق طی سالهای گذشته از استانهای دیگر موکب ویژه بانوان برپا میشد که در سال جاری استان همدان نیز به این جرگه پیوست.
محمدعلی بادامی با اشاره به اینکه موکب حضرت رقیه(س) بیشتر به فعالیت فرهنگی ویژه بانوان میپردازد خاطرنشان کرد: نذورات مردمی توسط موکب جمعآوری شده تا در کنار امور فرهنگی اسکان و غذا نیز برای زائران فراهم شود.
خدمترسانی به یکهزار بانو در کربلا
وی با بیان اینکه این موکب به 800 تا یکهزار بانو خدماتی از جمله اسکان و غذا ارائه میدهد گفت: این موکب در کنار موکب سیدالشهدا(ع) موقعیت سردار همدانی در خدمت زائران است.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان همدان با اشاره به اینکه ضرورت ایجاد موکب ویژه بانوان و تقاضاهای مردمی باعث شد موکب حضرت رقیه(س) راهاندازی شود اظهار کرد: بیش از 50 درصد آورده ستاد بازسازی عتبات عالیات استان همدان توسط بانوان همدانی تأمین میشود که نقش ارزندهای در بازسازی عتبات عالیات دارند.
بیش از 50 درصد آورده ستاد بازسازی عتبات عالیات استان توسط بانوان همدانی تأمین میشود
وی با بیان اینکه برای تأمین امنیت و رفاه حال بانوان این موکب راهاندازی شده است افزود: در سالهای آینده این موکب مستقل شده تا بتواند به طور ویژهتر به بانوان خدمات مختلف ارائه دهد.
جذب 50 میلیون تومان کمک نقدی و غیر نقدی
بادامی با اشاره به اینکه بیش از 50 میلیون تومان نذورات نقدی و غیر نقدی به این موکب اختصاص داده شد تصریح کرد: مردم دارالمومنین همدان وقتی از این اتفاق باخبر شدند نذورات خود را برای برپایی این موکب روانه کردند.
وی با بیان اینکه در طول 10 سال گذشته بیش از 17 کیلو طلا برای ستاد بازسازی عتبات عالیات جمعآوری شده است ادامه داد: بانوان همواره نقشی مهم در بازسازی عتبات عالیات ایفا کردند.
با موکب حضرت رقیه(س) اربعین امسال در عراق برای مردم همدان یک فرق دیگر دارد چراکه به نام بزرگ رقیه سه ساله قرار است فعالیتهای فرهنگی شور و حال دیگری به خود بگیرد.