آرامش جامعه منوط بر آرامش اصناف است
یادداشت
بزرگنمایی:
آرامش جامعه منوط بر آرامش اصناف است
از قدیم الایام اصناف همیشه مورد اعتماد مردم بوده و دارای اعتبار اجتماعی و جایگاه والایی هستند، در واقع اصناف و بازاریان بخش مهم و وسیعی از جامعه و اقتصاد هر کشور را تشکیل میدهند که در حال حاضر حدود 85 درصد اقتصاد کشور در دست دولت و 15 درصد آن نیز در اختیار بخش خصوصی است که در این میان اصناف در قالب بخش خصوصی، خدمات مؤثری را تاکنون ارائه کرده اند.
رییس اتحادیه آهن، لوله و لوازم بهداشتی ساختمان و کاشی و سرامیک همدان گفت: هرکجا حاکمان به مردم و تشکلها تکیه و اعتماد کردند، پیروز شدند که نمونه بارز آن بسیج مردمی بود که در طول هشت سال جنگ با تمام توان در مقابل دشمن ایستادگی کردند و حتی یک وجب از خاک کشور را به دشمن ندادند و دولتها باید همواره از تجربیات ارزنده تشکلهای مردمی استفاده نمایند.
مجید سیمین پور با بیان اینکه ما اصناف با همدلی در کنار هم در تشکلی به نام اتاق اصناف گرد آمده ایم، افزود: از ویژگی بارز این تشکل می توان به تعامل اجتماعی آن اشاره کرد که موجب مشارکت بین صنوف و به تبع آن موجب ایجاد اشتغال و رضایت مردم و جامعه می شود و بنابراین جایگاه اصناف جایگاهی بسیار رفیع و ارزشمند در کشور عزیزمان محسوب می شود و از سوی دیگر اعتماد به اصناف امری واجب و مورد نیاز کشور و دولت است.
وی با بیان اینکه استفاده از تمام ظرفیتهای مردم و بخش خصوصی و همچنین استفاده از منابع و امکانات عمومی به نحو صحیح و حرکت برنامه محور، میتواند همان راه تعالی باشد، افزود: حدود 84 الی85درصد اقتصاد ما در دست بخش غیر خصوصی بوده، در حالی که پویایی در بخش خصوصی است و اگر به دنبال متنوع سازی اقتصادمان هستیم باید اجازه فعالیت و رشد را به بخش خصوصی بدهیم و اگر این اتفاق رخ بدهد ما از بحران پیچیدگی اقتصادی نجات پیدا خواهیم کرد.
وی با اشاره به اینکه پیچیدگی اقتصادی در واقع همان قوانین و مقررات مازادی است که مانع حرکت و توسعه اقتصادی می شود، خاطر نشان کرد: باید برخی قوانین مازاد که دست و پای تولید و توزیع (دو بال حرکت اقتصاد محسوب می شوند) را می بندد، تعدیل یا حذف شود.
سیمین پور در ادامه به مثبت نگری و تاب آوری اصناف در شرایط بد اقتصادی فعلی اشاره کرد و گفت: تاکنون امید به آینده در اصناف و بازاریان که تاب آوری آنان در شرایط ویژه ای که ایران در تحریم های شدید اقتصـادی بـه سـر می برد، باعث شده، شاهد افزایش انگیزش شغلی و آرامش نسبی در جامعـه باشـیم و از طرفی اگر اصناف در آرامش باشند به تبع آن این آرامش به جامعه منتقل می شود زیرا یک سوم از جمعیت کشور را اصناف و خانواده و پرسنل آنان تشکیل می دهند.
رییس اتحادیه آهن، لوله و لوازم بهداشتی ساختمان، کاشی و سرامیک در بخش دیگری از سخنان خود به رواج فرهنگ تکریم و احترام پیشکسوتان عرصه بازار و پیشه وران اشاره کرد و افزود: پیشکسوتان و بزرگان اصناف سرمایههای بزرگ و ریشه های تنومند اقتصادی کشور هستند نه تنها باید امروز قدردان این سرمایه ها باشیم بلکه باید از تمام ظرفیتها و تجربیات این عزیزان در قالب و ساختارهای فکری و مشورتی استفاده کنیم.
سیمین پور در خصوص مشکلات اقتصادی حاکم بر جامعه نیز گفت: آنچه در حال حاضر بسیار اهمیت دارد این است که مردم همچنان منتظر حل مسائل اقتصادی کشور هستند و این کار میسر نمی شود مگر با اقدامات عملیاتی در حوزه تحقق نظریه اقتصاد مقاومتی و برای اینکه بتوانیم از اقتصاد مقاومتی برداشت مناسبی داشته باشیم، باید از تولید و توزیع و صنوف حمایت شود چرا که این حمایتها تنها راه برونرفت از وضعیت فعلی اقتصاد و ایجاد رونق و نشاط اقتصادی در کشور است.
وی با اشاره به نقش اصناف در پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی، افزود: نقش اصناف در پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی غیرقابل انکار بوده و این اصناف هستند که میتوانند چالشهای به وجود آمده بر سر راه اقتصاد مقاومتی را به فرصت تبدیل کنند و از طرفی اصناف و بازاریان باید با رعایت حقوق مصرفکنندگان و ارائه کالاهای ایرانی و پرهیز از کمفروشی و گرانفروشی، با جلب رضایت عموم مردم، آرامش نسبی را در جامعه ایجاد کنند.
سیمین پور تاکید کرد: البته دولت نیز باید با جلوگیری از واردات بیرویه کالاهای خارجی که مشابه داخلی دارند و ارائه روشهای نوین کسب و کار و پرداخت تسهیلات ارزانقیمت به تولیدکننده و توزیع کنندگان، در جهت حمایت از اصناف و بازرگانان گام بردارد.
وی برقراری ارتباط مناسب و سازنده بین اصناف و بخش دولتی را حلقه مفقوده رونق اقتصادی دانست و افزود: ایجاد گفتمان میان اصناف و بخشهای مختلف اقتصادی و دولتی کشور مهمترین اقدام در این زمینه است که در این راستا تلاشهایی نیز در کشورانجام شده است.
رییس اتحادیه فروشندگان آهن، لوله و لوازم بهداشتی ساختمان، کاشی و سرامیک همدان یاد آور شد: اصناف قبل و بعد از انقلاب اسلامی در فراز و نشیبها و اتفاقات، خود را به عنوان یکی از نهادهای فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی مطرح کردند و امروز باید بر اساس فرامین رهبری نقش خود را پررنگتر سازند و زمان آن فرا رسیده که از حرف زدن و شعار دادن دور شویم و به گفتهها جامه عمل بپوشانیم.
سیمین پور در پایان با اشاره به نقش جوانان و نخبگان در پیشبرد اهداف حوزه اقتصاد کشور نیز گفت: ما در کنار پیشکسوتان و خاک خوردگان بازار نباید از تخصص و دانش اقتصادی نوین و جوانان نخبه در حوزه های مختلف اقتصادی غافل شویم چرا که اقتصاد جهانی امروزه به سمت و سوی تخصصی شدن و دانش بنیان شدن، به سرعت در حال حرکت است و ما نباید از این قافله عقب بمانیم.
- جمعه ۲۵ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۳:۲۹
- ۶۴۳ بازدید
- منبع: همدان خبر