به گزارش همدان خبر، وحید علیضمیر با اشاره به سابقه و تمدن کهن شهر همدان اظهار کرد: همدان به عنوان شهر دارای تاریخ و تمدنی کهن، مفاخر و علمای زیادی را در خود پرورش داده است که مایه افتخار ایران و جهان اسلام هستند.
وی به برنامهریزی برای احداث بوستان مشاهیر با توجه به کثرت تعداد مفاخر و مشاهیر همدان اشاره کرد و گفت: این امر چهار سال و با دقت بسیار انجام شد که در همین زمینه از صاحبنظران و ارگانهای ذی ربط همچون اداره ارشاد، سازمان اسناد، استانداری و اساتید دانشگاهی طی چندین جلسه تخصصی اعلام نظر شد.
معاون خدمات شهری شهرداری همدان بیان کرد: از بین اسامی مشاهیر شهر همدان بر اساس دوره زمانی قبل از اسلام و بعد از اسلام تا سال 1300، بنا بر بیشترین امتیازی که اساتید و صاحبنظران اعلام کردند، 23 نفر انتخاب و در نهایت اسامی به تایید کمیسیون فرهنگی شورای شهر نیز رسید.
وی با بیان اینکه با توجه به عدم دسترسی به تصویر و مستنداتی از این افراد، فرآیند تصویرسازی چهره مشاهیر با نظر اساتید انجام شد، افزود: در حال حاضر فاز اول در دستور کار قرار دارد.
علیضمیر با تأکید بر اینکه سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری اولین سمپوزیوم مجسمه سازی مشاهیر و مفاخر کهن شهر همدان را برگزار میکند، تصریح کرد: این سمپوزیوم با هدف ایجاد زمینه مشارکت فعال هنرمندان مجسمه ساز و به منظور تجلیل از مقام مفاخر فرهنگی و هنری این شهر برگزار میشود.
وی با بیان اینکه هنرمندان میتوانند به منظور شرکت در این سمپوزیوم با ارائه سوابق حرفهای مرتبط، میتوانند ثبتنام کنند، ادامه داد: این سمپوزیوم مختص طراحی و ساخت سردیس و نیم تنه است.
معاون خدمات شهری شهرداری همدان خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط اضطراری و بحرانی کشور به دلیل اپیدمی کرونا و حفظ سلامت هنرمندان از مخاطرات پیش رو، اجرای آثار در یک فضای جمعی برای گردهمایی هنرمندان مجسمهساز محقق نشد و هنرمندان در کارگاههای خود به اجرای آثار خواهند پرداخت.
وی با بیان اینکه تمام داوطلبان شرکت در سمپوزیوم باید دارای سابقه و تجربه طراحی و ساخت سردیس و مسلط و آشنا به قواعد آناتومی سردیس باشند، یادآور شد: انتخاب هنرمندان بر اساس رزومه و سوابق هنری مرتبط و تسلط بر اجرای آثار فیگوراتیو توسط اعضای هیأت داوری صورت میگیرد و هنرمند باید توان پردازش شخصیت هنرمند را داشته باشد.
علیضمیر اندازه تعیین شده سردیسها را بر اساس مقیاس 1.5 برابر ابعاد طبیعی سر انسان با ارتفاع 80 تا 90 سانتیمتر دانست و اظهار کرد: جزئیات ساخت آثار در جلسات کارشناسی و هماهنگی با هنرمندان منتخب اعلام خواهد شد.
وی با بیان اینکه تهیه تمام مواد و مصالح ساخت اعم از اسکلت فلزی، خمیر و گل مجسمه سازی و ... بر عهده هنرمند خواهد بود، گفت: هنرمندان باید در پایان زمان تعیین شده سردیس کامل ساخته شده را پس از تایید داوران و ناظران هنری قالب گیری و با رنگ آمیزی نهایی به همراه قالب ساخته شده به ستاد اجرایی سمپوزیوم تحویل دهند.
معاون خدمات شهری شهرداری همدان بیان کرد: به هر یک از هنرمندان راه یافته به سمپوزیوم پس از اجرا و تحویل کامل اثر مبلغی به همراه لوح تقدیر اعطاء خواهد شد؛ دبیرخانه نخستین سمپوزیوم مجسمه سازی مشاهیر و مفاخر در نظر دارد ماکت نمایشگاهی آثار منتخب را نگهداری و به نمایش بگذارد.
وی افزود: هنرمندان منتخب باید ماکت گچی در ابعاد 40 سانتیمتر به همراه جزئیات را پیش از برگزاری رویداد به دبیرخانه سمپوزیوم تحویل دهند.
علیضمیر تصریح کرد: بر اساس گاه شمار، اولین سمپوزیوم مجسمهسازی مفاخر همدان از 15 آذر تا 15 دی ماه برگزار میشود و متقاضیان میتوانند با مراجعه به سایت http://simasabz.hamedan.ir برای دریافت فایل فرم ثبت نام اقدام و و مدارک ثبت نام خود را به ایمیل simasabz.hamedan@gmail.com ارسال کنند.
انتهای پیام/
http://hamadankhabar.ir/fa/News/5949/فراخوان-اولین-سمپوزیوم-ملی-مجسمه-سازی-مشاهیر-و-مفاخر-شهر-همدان