به گزارش خبرگزاری همدان، حجتالله ایوبی امشب در صحن شورای شهر همدان با بیان اینکه همدان بخش مهمی از هویت و شناسنامه ایران است اظهار کرد: همه باید به میراث تاریخی و فرهنگی همدان ببالیم.
وی به رویداد مهم همایش جاده راه ابریشم در همدان اشاره کرد و گفت: اهمیت جاده ابریشم بر کسی پوشیده نیست و امروز کشورهای متفاوتی را دور هم جمع کرده است، این جاده امروز به عنوان یک برند و نام شناخته شده است.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران بیان کرد: امروزه کشورها برای تعریف خود در این مسیر و گرفتن حق خود، رقابت شدیدی دارند که برخی کشورها از جمله چین در این خصوص موفق بودهاند.
وی به برگزاری چند دوره همایشها و کنفرانسها در خصوص «جاده ابریشم» اشاره کرد و افزود: رقابت برای اخذ میزبانی این رویداد وجود دارد چراکه صدای میزبان بیشتر و بهتر شنیده میشود.
ایوبی با بیان اینکه این همایش با محور رویکرد ادیان و گردشگری یک اتفاق مهم خواهد بود تصریح کرد: اکنون نگاه به جاده ابریشم بیشتر اقتصادی است به همین دلیل تمام برنامههای جانبی در بیشتر برنامهها اقتصادی است.
وی با تأکید بر اینکه علاوه بر اینکه جاده ابریشم محل تبادل کالا و اقتصاد است محل تبادل فکر و اندیشه نیز هست ادامه داد: این بخش مغفول مانده جاده ابریشم است.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در جایگاه بسیار مهم و خوبی قرار دارد گفت: شهر همدان شهر علم، دانش و اخلاق علمی است و میتواند در ارتباط با برگزاری همایش جاده ابریشم موفق باشد.
وی خاطرنشان کرد: معتقدم جایگاه سخن و تبادل فکر و اندیشه در جاده راه ابریشم در ایران و همدان بود که در نشست ششم جنبههای فکری، معنوی و تبادل فکر و اندیشه را در این همایش مطرح میکنیم.
ایوبی به برگزاری دو همایش «گفتوگوی ادیان در جاده ابریشم» و همایش «معنویتگرایی در جاده ابریشم» در کنار برگزاری همایش «جاده راه ابریشم» اشاره کرد و یادآور شد: این جاده، جاده صلح و گفتوگو بوده و جنگ بر این مردمان تحمیل شده است.
وی اظهار کرد: تمام جنگهای منطقه ما را غربیها به ما تحمیل کردند وگرنه در این منطقه مردم با ادیان مختلف با صلح و صفا با یکدیگر زندگی میکردند که نماد آن ایران است.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران با بیان اینکه جنگ مسأله تمدنهای کهن نبوده و آن را به ما تحمیل کردند بیان کرد: رویکرد ما در برگزاری این همایشها فرهنگی است و در تلاش هستیم برنامههای فرهنگی و هنری مهمی نیز تدارک ببینیم.
درصدد برگزاری همایش «صلحنوشتههای جاده ابریشم» هستیم
وی با بیان اینکه ما نیز جزو تمدنهای کهن ایران، اسلام، چین و ژاپن هستیم که هنر خوشنویسی داریم افزود: در تلاش هستیم در صورت فراهم شدن امکانات اولین جشنواره جهانی «صلحنوشتههای جاده ابریشم» را در همدان برگزار کنیم.
ایوبی با اشاره به تلاشها برای اخذ میزبانی این رویداد مهم، تصریح کرد: تهران و شهرهای بزرگ همیشه درصدد میزبانی اینگونه رویدادها هستند اما در ملاقات با مدیران همدان متوجه شدم وفاق، همدلی و اجماع در بین مدیران شهری برای جبران عقبماندگی در معرفی آن وجود دارد.
وی با بیان اینکه با توجه به پیشرفته و مدرن بودن همدان با امکانات خوب و دانشگاههای مطرح این شهر به طور شایسته معرفی نشده است، ادامه داد: همدان شایستگی دارد به عنوان یکی از مهمترین مقاصد گردشگری باشد که این امر نیاز به کار و تلاش دارد.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران با بیان اینکه در دنیا یک رقابت برای ارائه بهترین تصویر از خود وجود دارد یادآور شد: اگر کشورها در این نبرد تصویر موفق شوند از لحاظ اقتصادی و در همه جوانب موفق خواهند بود.
وی با بیان اینکه میتوانیم با استفاده از امکان خود در یونسکو برای شناساندن شهر همدان و این میراث کمک کنیم اظهار کرد: سازمان میراث فرهنگی از این رویداد خرسند است و وزارت امور خارجه نیز حامی این پروژه هستند، اعتقاد داریم نیازمند اینگونه محافل هستیم چراکه میتواند به بروکراسی عمومی جمهوری اسلامی کمک میکند.
ایوبی در ادامه گفت: نهادهای مختلف از مجمع جهانی تقریب مذاهب، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و بخش بینالملل دفتر مقام معظم رهبری و تمام نظام این پروژه را در این شرایط مهم میدانند و از انتخاب شهر همدان در برگزاری این رویداد راضی هستند.
وی بیان کرد: امیدواریم برگزاری این رویداد سرآغاز دوران جدیدی در معرفی شهر همدان باشد؛ اگر بخواهیم مسیر طبیعی را برای معرفی همدان و ثبت آثار بگذرانیم باید بسیار صبر کنیم اما امیدواریم از این راههای کوتاه و میانبر استفاده شود.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران ایدههای نو و ابتکاری در شهر را نتیجه همفکری مدیران استانی و شهری دانست و افزود: متأسفانه شهر خلاق در کشور کم داریم که تنها دو شهر رشت و اصفهان در این موضوع فعال هستند.
وی با ابراز امیدواری در معرفی شهر همدان به عنوان یکی از شهرهای خلاق تصریح کرد: امیدواریم برای دو سال آینده پرونده خوبی برای معرفی همدان به عنوان شهر خلاق و یادگیرنده درست کنیم.
ایوبی با بیان اینکه دو شهر یادگیرنده داشتیم و سه شهر دیگر نیز اضافه شد ادامه داد: سهم ایران در کرسیهای یونسکو در دانشگاهها خوب و 16 کرسی است که بسیاری از آنها در دانشگاههای تهران با 6 کرسی برگزار میشود.
وی خاطرنشان کرد: دانشگاه بوعلی با این عظمت ظرفیت برگزاری کرسی جدید را دارد و امیدواریم کرسی بعدی سهم شهر همدان باشد اگرچه کار سختی است.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران با بیان تا کنون 6 مرکز شماره 2 در یونسکو سهم جمهوری اسلامی است یادآور شد: سعی میکنیم یک سهم نیز از این مرکز در همدان داشته باشیم.
شهروندان بهترین میراثداران هستند و این امر باید فرهنگسازی شود
وی با اشاره به برگزاری هفتادمین سالگرد کمیسیون ملی یونسکو در ایران در سال جاری اظهار کرد: در کمیسیون ملی یونسکو ما نماینده ایران و پیگیر منافع ملت و ایران هستیم و موظفیم از تمام ظرفیت در این خصوص استفاده کنیم تا بتوانیم سهم خود را بگیریم.
ایوبی در پاسخ به سوال خبرنگار فارس در خصوص چالشهای پیش رو در ثبت جهانی آثار تاریخی و تمهیدات در خصوص ثبت جهانی روز همدان نیز گفت: چالشها همچون چالشهای پیش رو در ثبت آثار در نقاط مختلف است.
وی بیان کرد: کارشناسان میراث فرهنگی کارهای خود را به خوبی در حوزه آثار تاریخی انجام میدهند و کارنامه خوبی در مرمت و نگهداری این آثار با وجود بودجه کم و مسائلی از این دست دارند.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران با بیان اینکه در حفظ میراث فرهنگی در درجه اول باید شهروندان و ساکنان کشور اهمیت این موضوع را درک کنند افزود: شهروندان بهترین میراثداران هستند و این امر باید فرهنگسازی شود؛ حتی باید اگر جایی میراث فرهنگی را در خطر دیدند اطلاع دهند و ما نیز در ثبت جهانی آثار ملی کمک میکنیم.
وی در خصوص «روز همدان» با اشاره به برگزاری همایش اخلاق در علم، تصریح کرد: آبان ماه جایزه اخلاق در علم برگزار خواهد شد و اینکه همدان میزبان همایش اخلاق در علم برگزار است اتفاق خوبی است.
http://hamadankhabar.ir/fa/News/2534/همایش-جهانی-«راه-ابریشم»-در-همدان-برگزار-میشود