مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همدان در واکنش به گزارش “همدان خبر” با تیتر “آقای استاندار! مانع سقوط صنعت، معدن و تجارت شوید، در مقام پاسخ گزارشی از عملکرد این سازمان را در مدت زمان تصدی خود ارسال کرده است که به شرح ذیل میباشد:
صدور 200 پروانه بهره برداری تجلی رونق تولید در استان همدان
صدور 200 پروانه بهرهبرداری از زمان قبول مسئولیت بنده تاکنون که عمده این واحدها تازه تاسیس هستند که به چرخه تولید استان اضافه شده است که تنها بخشی از دستاوردهای موفق این دیار است.
جهش همدان در ایجاد ارزش افزوده معدن
استان همدان با توجه به شرایط جغرافیایی در بخش معدن توانمند است و در زمینه تکمیل زنجیره معدن پذیرای مشارکت و سرمایه گذاری از کشورهای همسایه هستیم.
برهمیناساس در حوزه فرآوری سنگهای معدنی پروژههای مهمی در حال اجراست که در ایجاد ارزش افزوده و جلوگیری از خامفروشی مواد معدنی استان همدان بسیار اثرگذار است.
از 280 معدن استان سنگهای متنوعی استخراج میشود که در گذشته این مواد به صورت خام عرضه میشد که زیبنده این منطقه نبود.
همچنین از 67 نوع ماده معدنی کشور 30 نوع در معادن همدان استخراج و فرآوری میشود و در مجموع همدان حدود 2 میلیارد تن از ذخیره 60 میلیارد تنی اکتشاف شده کشور را داراست.
رشد 70 درصدی پروانه تحقیق و توسعه
صندوق حمایت از صنایع پیشرفته برای نخستینبار در غرب کشور در استان همدان افتتاح خواهد شد
و همچنین تمامی صنایع استان در غالب عارضهیابی طرحهای صنعتی با همکاری بسیج مهندسان و دانشگاه آزاد پایش شده که خیلی از مسائل در ستاد تسهیل رفع شده است.
در همین خصوص در صدور پروانههای واحدهای R&D رشد 70 درصدی داشتیم.
تبدیل همدان به قطب سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی غرب کشور
مرکز آموزشی در حوزه سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی در استان راهاندازی میشود که این مرکز در فاز اول سنگتراشی، در فاز دوم بهسازی و در فاز سوم آزمایشگاه با سرمایهگذاری بخش دولتی در دست اجراست.
رونق این مرکز از خامفروشی سنگهای قیمتی جلوگیری میکند اما موضوع آموزش و حمایت در این حوزه بسیار حائز اهمیت است و مهمترین مسئله در این بخش ایجاد بازار است که مقرر شده شهرداری، میراث فرهنگی و شرکت شهرکهای صنعتی نسبت به ایجاد بازارچه پیشنهاداتی ارائه کنند.
با طی این فرآیند و ایجاد بازارچه، همدان به عنوان قطب سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی حداقل در غرب کشور جایگاه خود را پیدا خواهد کرد.
بازارچه سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی برای گردشگران عراقی میتواند به عنوان یک جاذبه باشد به ویژه که همدان در شاهراه اصلی تردد قرار دارد از همین رو این مهم در سطح وسیع شدنی است.
فعالیت 70 شرکت فناور و دانش بنیان در حوزه صنعت استان همدان
از آنجا که حمایت از صنایع نوین و دانش بنیان از سیاستهای دولت مردمی سیزدهم است و اقتصاد ملی از اقتصاد نفتی به سمت دانشبنیان، حرکت میکند در استان همدان 70 شرکت دانش بنیان و فناور فعالیت دارند که این شرکتها در عرصه صنعت مشغول تولید هستند.
300طرح صنعتی همدان بالای 60 درصد پیشرفت فیزیکی دارد
همچنین 300 طرح صنعتی و تولیدی در دست احداث این استان دارای بیش از 60 درصد پیشرفت فیزیکی دارد که 26 مورد از آن از صنایع بزرگ و با اشتغالزایی قابل توجه است.
هزار و 838 طرح تولیدی با سرمایه گذاری بخش خصوصی در استان همدان مراحل مختلف ساخت و ساز را طی می کنند.
طرح های تولیدی در دست ساخت با بیش از 470 هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری احداث می شود و برای 32 هزار و 392 نفر اشتغال ایجاد خواهد کرد.
مجموع واحدهای صنعتی بهره بردار در زمان فعالیت دولت سیزدهم حدود هزار و 500 واحد بود که با راه اندازی واحدهای تولیدی در دست ساخت با پیشرفت فیزیکی بالای 60 درصد که نیازمند زمان زیادی نیست تحول خوبی را در صنعت استان همدان شاهد خواهیم بود.
رشد صادرات محصولات صنعتی همدان در دولت سیزدهم
صادرات همدان در بخش صنعت در دو سال پیاپی رشد داشته است، این میزان رشد نشان از جلوگیری از خامفروشی صنایع معدنی دارد.
در استان بیش از 110 قلم کالا با مقصد صادراتی 19 کشور به ارزش 550 میلیون دلار صادر شده است.
خوشبختانه فضای دیپلماسی اقتصادی کشور به نفع رشد صادرات شده و از همین رو تعداد بازارهای ایجاد شده بیش از بازارهای از دست رفته است.
با وجود برخی مشکلات، میزان صادرات استان در بخش صنعت طی دو سال پیاپی رشد داشته به نحوی که نیمه اول امسال 35 درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال پیش را شاهد بودیم.
این میزان رشد نشان از جلوگیری از خامفروشی صنایع معدنی دارد تا صنایع معدنی با ارزش افزوده صادر شود.
رشد صادرات بخش صنعت در برخی از صنایع مشهود است همچون صنعت شیشه که در نیمه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از 10 برابر رشد داشته است.
تبیین دستاوردهای صمت استان همدان در 20 تور
راهیان پیشرفت
اردوهای راهیان پیشرفت سازمان صمت در راستای معرفی دستاوردهای صنعتی و علمی استان، امید آفرینی در نسل جوان و ایجاد روحیه نشاط و خودباوری، ایجاد زمینه لازم حسب ورود جوانان به عرصه علم، صنعت و فناوری و محتواسازی و روایتگری در حال برگزاری است.
باتوجه به این 20 تور راهیان پیشرفت از ابتدای امسال برای اقشار مختلف جامعه به ویژه جوانان در این اداره برگزار شده و اردوهای راهیان پیشرفت ویژه خبرنگاران و اصحاب رسانه با هدف انعکاس اخبار امیدآفرین برگزار می شود و رسانه ها نیز در مقابل هجمه های تبلیغاتی دشمن ایستاده اند.